Data integratie & Warehousing

Wil jij slimmer groeien?

Bij ons geen logge trajecten, maar korte klappen waar je direct wat mee kan. Zo werkt het in het MKB.

Koppel, combineer en transformeer data naar duidelijke stuurinformatie

Data vanuit meerdere applicaties brengen wij onder in één datawarehouse. Door data hierin samen te voegen en te transformeren creëer je een perfecte basis voor rapportage en analyse.

Wat is data warehousing precies?

Hoe groter de organisatie, hoe meer data overal en nergens staat opgeslagen. In je ERP-systeem, salarispakket of in een Exceldocument bijvoorbeeld. Allemaal ‘bronsystemen’ van verschillende leveranciers. Hoe handig zou het zijn om die systemen met elkaar te koppelen, zodat data gecombineerd kan worden? Met data warehousing breng je al je gegevens vanuit verschillende plekken samen en zet je het in een logische volgorde. Vanuit deze centrale plek kun je data samenvoegen, integreren, vergelijken en omzetten naar bijvoorbeeld een bedrijfsrapportage.

Waarom een datawarehouse

Altijd en overal de juiste en volledige data voor handen om een accurate rapportage te maken

Je kunt grote hoeveelheden data ophalen en complexe analyses maken, zonder het bronsysteem te belasten of vertragen. Hierdoor kunnen werkzaamheden in die systemen zonder hinder worden gedaan.

Je datawarehouse is ook je ‘back-up’. Data blijft in eigendom en altijd in originele vorm bewaard. Daarnaast wordt het niet – zoals bij veel bronsystemen – overschreven.

Concrete richt data­warehouse voor je in

Voor het MKB zetten wij een datawarehouse vaak in als centraal systeem waarin alle bronsystemen samen komen, zodat de juiste data makkelijk geanalyseerd kan worden. Werkt jouw bedrijf met twee of meerdere systemen en wil je graag overzicht creëren in je data? Dan helpen wij je graag met het opzetten van een datawarehouse.

Ook slimmer groeien?

Met BI maak jij de juiste keuzes. Laat ons je helpen.

Scroll naar boven