Power BI integreren met Teams

Power BI in Teams

In het afgelopen jaar is Microsoft Teams uitgegroeid tot dé zakelijke communicatietool. Bijna elke werkcomputer is er tegenwoordig wel mee uitgerust, zeker binnen organisaties die gebruik maken van de volledige Microsoft suite. De Microsoft suite werkt onderling namelijk erg goed samen en de mogelijkheden om tools met elkaar te integreren zijn eindeloos. Ook Microsoft Teams is behoorlijk geavanceerd geworden. Waar we in de basis vooral Teams gebruikte voor online meetings en chats, is het ook mogelijk het volledige projectmanagement van je organisatie in Teams onder te brengen. Door gebruik te maken van de Planner en de Kalender is het eenvoudig om je organisatie volledig door middel van Team te besturen. Wellicht minder bekend is de mogelijkheid om ook Power BI eenvoudig te integreren in Teams. In deze blog gaan we langs een aantal handige functies voor Power BI binnen Teams.

Power BI app toevoegen aan Teams

Allereerst is het mogelijk om de Power BI applicatie toe te voegen aan de sidebar in Teams. Door Power BI hier toe te voegen, krijg je direct binnen Teams toegang tot de webversie van Power BI. Zo is het dus niet meer nodig om online in te loggen voor Power BI, maar kun je gewoon binnen Teams de laatste cijfers checken voordat je een meeting ingaat.

Samenwerken in Teams

Naast het bekijken van je persoonlijke dashboards, is het ook mogelijk om een Power BI dashboard toe te voegen aan een team. Via het plusje in de topbar van het scherm voeg je eenvoudig een dashboard toe, welke je met je hele team kunt bekijken. Ook kun je eenvoudig een chat starten over het dashboard en zo je bevindingen delen met je collega’s. Uiteraard zijn ook gewoon alle functies beschikbaar die je ook in Power BI online hebt, zo kun je het dashboard filteren, buttons aanklikken en de ‘Drillthrough’ functie gebruiken.  

Dashboards zoeken vanuit Teams

Tot slot kan het natuurlijk weleens voorkomen dat je een dashboard kwijt bent. Door gebruik van verschillende ‘Workspaces’ binnen Power BI Online kan het soms best even zoeken zijn naar een dashboard. Gelukkig is ook hier een oplossing voor. Microsoft heeft binnen Teams de functie toegevoegd om door middel van de zoekbalk je dashboards op te zoeken. Typ simpelweg ‘@ Power BI’ in de zoekbalk en je kunt de zoekopdracht invoeren. Heb je tijdens een meeting snel nog wat cijfers nodig, gebruik de zoekfunctie!

Conclusie

Binnen Concrete Consulting zijn wij zeer enthousiast over de integratie van Power BI binnen Teams. Zelf checken wij bijvoorbeeld regelmatig onze Google Analytics data via Teams, erg handig! Wij raden dat ook iedereen aan om zeker te experimenteren met al deze functies. Heb je vragen over Power BI of wil je ook een kopietje ontvangen van ons Google Analytics template? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Whitepaper waarde halen uit je data

Benieuwd hoe jij waarde uit je data kunt halen?

Download onze gratis whitepaper en leer hoe je in 5 stappen waarde kunt halen uit je data en slim kunt groeien.

Deel dit artikel

Meer artikelen die je misschien leuk vindt...

Scroll naar boven