Concrete Intelligence Plan

Wil jij slimmer groeien?

Bij ons geen logge trajecten, maar korte klappen waar je direct wat mee kan. Zo werkt het in het MKB.

Een stevig fundament om op verder te groeien

Zonder fundament kun je geen stevig huis bouwen. Dat is bij BI niet anders. Met het Concrete Intelligence Plan creëer je een solide basis om te starten met Business Intelligence, zodat jij écht waarde kan halen uit je data. En daarop verder kan groeien.

Herken jij dit?

Er is onvoldoende inzicht in rendement van projecten of afdelingen

Je verliest grip op je organisatie

Je kunt onvoldoende sturen op de uitvoering van je strategie

Onvoorspelbare werkvoorraad geeft een onbehaaglijk gevoel

Het (project)rendement neemt af tegen je verwachting in

Er is een toenemend verloop van personeel

Je hebt niet de juiste informatie om moeilijke besluiten te nemen

Klanttevredenheid neemt af

Je merkt veel verschil tussen voor- en nacalculatie

Wat kan het Concrete Intelligence Plan voor jou betekenen?

Heb jij je stuurinformatie inzichtelijk? En weet je welke informatie je nodig hebt voor belangrijke beslissingen in je bedrijf? Je wilt teams en afdelingen inzicht geven in hun bijdrage aan strategische doelstellingen. De organisatie is altijd het vertrekpunt; daarom maken we samen een Concrete Intelligence Plan. Concrete kijkt met je business mee. Welke informatie heb je nodig om sneller en op basis van feiten te kunnen beslissen? Afhankelijk van je behoefte richten we samen de controlekamer in voor jouw bedrijf, afdeling, proces of werknemer. Hier monitor je bijvoorbeeld de voortgang op je strategische doelstellingen. Of je ziet waar de valkuilen zitten in je proces.

Dat levert je het volgende op:

Professionalisering van de organisatie

Flinke efficiëntieslag waardoor er meer ruimte vrijkomt om strategisch met bedrijf bezig te zijn

Je stuurt op basis van feiten, vaart niet zomaar op onderbuikgevoel

Je kunt vertrouwen op je data en gerichte acties uitzetten

Je spot verbeterkansen sneller

Een transformatie in proces, cultuur of markt doe je onderbouwd

Dit leidt uiteindelijk tot meer rendement

Het  Concrete Intelligence Plan  bestaat uit twee onderdelen

 • 1

  Inventarisatie organisatie

  Samen brengen we in kaart welk vraagstuk daadwerkelijk speelt bij een bedrijf. Dan bouwen we de context die de waarde geeft aan de data. Logisch natuurlijk, want als je niet weet waarom data een bepaalde waarde aangeeft dan zegt het ook niets. Personeelskosten ‘hoog’ zegt op zichzelf niks. Want stel dat je wil uitblinken met personeel, dan zijn hoge personeelskosten niet bijzonder. Als je ‘gemiddeld’ personeel hebt met hoge kosten dan heb je wel een probleem.

  Welke informatie heb je nodig om sneller en efficiënter te kunnen ondernemen? Welke inzichten maken jouw leven als ondernemer gemakkelijker? Welk onderbuikgevoel wil jij met feiten onderbouwen? Wat is dus is de juiste vraag? We helpen jou om die te stellen.

 • 2

  Inventarisatie Techniek

  Wat is er nodig in de techniek om het antwoord te kunnen vinden met data? Kunnen we data uit bestaande systemen halen? Welke data hebben we nog nodig? De techniek moet uiteraard toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn Het Concrete Intelligence Plan geeft een solide basis om te starten met Business Intelligence. Om uiteindelijk waarde te halen uit je data.

Wat zeggen onze klanten

“Concrete heeft ons geholpen met realiseren van verschillende PowerBI dashboards, waarbij data uit verschillende systemen ontsloten wordt. Concrete heeft onze vraag goed vertaald naar concrete dashboards. Daarnaast hebben ze proactief meegedacht met toevoegingen waar wij zelf niet op gekomen waren, maar die ons veel extra inzichten verschaffen”.

Daniëlle de Vaal
Project operations manager

Ook beginnen met BI?

Met ons Concrete Intelligence Plan zet jij de eerste en belangrijkste stap. Laat ons je helpen.

Over ons

Concrete weet dat jouw weg naar succes in je data verscholen ligt. Voor ons is data is meer dan cijfers. Data laat patronen zien die anders onopgemerkt blijven. Data geeft jou perspectief. Wij zetten data effectief in door te werken met een plan dat aansluit op de behoeften en capaciteiten van de organisatie en haar medewerkers. Zo krijg jij de juiste inzichten om de volgende stap te kunnen maken. En helpen we jouw bedrijf groeien. Daar is het ons allemaal om te doen.

Scroll naar boven