Hoe we dat doen

We nemen altijd de organisatie als vertrekpunt.
Hoe gaat BI jouw bedrijf naar een hoger plan tillen?

Wil jij slimmer groeien?

Bij ons geen logge trajecten, maar korte klappen waar je direct wat mee kan. Zo werkt het in het MKB.

Sturen op onderbuikgevoel is niet meer van deze tijd. Je wilt beslissingen kunnen nemen op basis van feiten. En op elk moment van de dag weten hoe het bedrijf ervoor staat en wat erop je afkomt. Zo kunt je gericht groeien. Met de implementatie van Business Intelligence helpt Concrete je stap voor stap naar een data gedreven organisatie die klaar is voor de toekomst.

Hoe werken wij

Elke onderneming is uniek. Samen brengen we in kaart waarop gestuurd kan worden. Als dat in kaart is gebracht, verzamelen we de nodige data. We maken van de ruwe data bruikbare informatie en visualiseren deze in een op maat gemaakt dashboard. Dat zijn in een notendop de stappen die we doorlopen tijdens een traject.

Het traject

Analyse van de organisatie

We maken een analyse van de huidige situatie en wensen. Hoe wordt op dit moment gerapporteerd? Welke data zijn aanwezig? Vervolgens brengen we de gewenste situatie in kaart. Wie zijn de eindgebruikers? Op welke apparaten moet het dashboard beschikbaar zijn? Op welke KPI's zou de onderneming kunnen sturen? Vervolgens bepalen we welke aanpassingen nodig zijn om de wensen te realiseren.

Het plan

Zonder fundament kun je geen stevig huis bouwen. Dat is bij BI niet anders. Uit de analyse volgt een rapport met bevindingen en een inschatting van de kosten: het Concrete Intelligence Plan. Met dit plan creëer je een solide basis om te starten met Business Intelligence, zodat jij écht waarde kan halen uit je data. En daarop verder kan groeien.

Data verzamelen & ordenen

Om inzichten te krijgen is het soms nodig data uit verschillende systemen halen. Per applicatie zorgen we dat je overzichtelijk hebt welke data je uit de applicatie kunt halen. Vervolgens brengen we de data terug tot de kern en maken we er een logisch model van. Zo creëer je structuur in je data.

Het dashboard

Slimme dashboards en rapportages geven inzicht in hoe je organisatie draait. Als processen gedigitaliseerd zijn en gegevens op één plek terug te vinden zijn, is op ieder moment inzichtelijk hoe je bedrijf er op dat moment voor staat. Zo hoef je niet langer te sturen op ‘oude’ informatie. De volgende stap is dat de dashboards je ook een beeld geven van wat er komen gaat. Bijvoorbeeld door met slimme modellen een beeld te geven van de verwachte voorraad werk voor komend jaar.

De implementatie

Je hebt nu de tools om waarde uit je data te halen. Informatie is toegankelijk en weergegeven in heldere overzichten. Nu wil je dat de nieuwe inzichten uit de informatie ook leiden tot verbeteracties. Bij BI is het belangrijk om de focus te houden. Concrete helpt om data-gedreven werken te implementeren en effectief in te zetten in je organisatie. Dashboards en informatie voegen namelijk alleen waarde toe als je weet hoe je de informatie kunt gebruiken om constant te verbeteren.

Ook slimmer groeien?

Met BI maak jij de juiste keuzes. Laat ons je helpen.

Over ons

Concrete weet dat jouw weg naar succes in je data verscholen ligt. Voor ons is data is meer dan cijfers. Data laat patronen zien die anders onopgemerkt blijven. Data geeft jou perspectief. Wij zetten data effectief in door te werken met een plan dat aansluit op de behoeften en capaciteiten van de organisatie en haar medewerkers. Zo krijg jij de juiste inzichten om de volgende stap te kunnen maken. En helpen we jouw bedrijf groeien. Daar is het ons allemaal om te doen.

Scroll naar boven