Fivetran: simpele en betrouwbare data integratie

Fivetran

Een oplossing zoals Fivetran helpt consultants te focussen op toegevoegde waarde.

Minder tijd gaat verloren aan de techniek (zoals ontwikkelen van connectoren en datawarehousing) en dus blijft meer tijd over voor consultancy (bijvoorbeeld het uitwerken van Kritieke Succesfactoren en KPI’s).

In dit artikel introduceren we Fivetran in het kort en leggen we uit wat het betekent voor de dienstverlening van Concrete Consulting.

Extract, Load, Transform

Met het intuïtieve platform Fivetran kun je met beperkte kennis van data integratie een datawarehouse opzetten en gebruik maken van de waardevolle data die verborgen zijn in de organisatie.

Met behulp van de tool kies je de bron waarmee je wilt koppelen. Fivetran biedt veel koppelingen aan en introduceert maandelijks nieuwe koppelingen. Fivetran is wel een Amerikaans bedrijf en dit heeft als gevolg dat voornamelijk koppelingen worden gecreërt voor applicaties die in de Verenigde Staten populair zijn. Dit betreffen ook veel applicaties die in Nederland populair zijn. Hierbij kun je o.a. denken aan Google Ads, Lightspeed, Stripe en Woocommerce.

Zodra je de koppeling hebt geselecteerd geef je aan wat de bestemming van de data is. Fivetran wordt gebruikt om de data te onttrekken en je kunt met behulp van SQL de data transformeren, maar daarna moeten de data ergens naar toe. Binnen Concrete Consulting maken we veelal gebruik van Google Bigquery, maar overige bestemmingen zijn o.a. Microsoft SQL Server, Snowflake Data Warehouse en Databricks.

Na het aangeven van de bestemming kun je verdergaan met de overige werkzaamheden. Over het algemeen betreffen dit de transformaties m.b.v. SQL, maar dit is geen verplichte stap. De transformaties kun je ook laten plaatsvinden in bijvoorbeeld Microsoft Power Query (Power BI of Excel).

Waarom een tool zoals Fivetran

De waarde van Business Intelligence is niet de techniek, maar waardevolle informatie en optimale besluitvorming. Het beschikbare budget voor BI besteden wij vooral aan het in kaart brengen van de Missie en Visie, de juiste Kritieke Succesfactoren, KPI’s en het ontwerpen en bouwen van het dashboard. De juiste KPI’s in een gebruiksvriendelijk en intuïtief dashboard maakt een Business Intelligence project tot een succes. Door het gebruik van een tool zoals Fivetran besparen we tijd (en dus geld) op het gebied van Data Cleaning en Data Warehousing. Mede hierdoor is het mogelijk om het MKB doeltreffende Business Intelligence oplossingen te bieden.

Whitepaper waarde halen uit je data

Benieuwd hoe jij waarde uit je data kunt halen?

Download onze gratis whitepaper en leer hoe je in 5 stappen waarde kunt halen uit je data en slim kunt groeien.

Deel dit artikel

Scroll naar boven